I går blev det debatt igen – efter TVÅ omdiskuterade domslut i samma match.

Här listar Sportbladet vårens domarsnackisar i allsvenskan.

6 mars: AIK-IFK Göteborg

Domare: Markus Strömbergsson

Det hände: I supercupfinalen avgör Flavio matchen efter en snabb frispark av Bojan Djordjic. IFK:s Gustav Svensson kritiserar domaren helt i direktsändning i TV4 efter matchen.

14 mars: Häcken-Djurgården

Domare: Martin Ingvarsson

Det hände: Djurgården förlorar premiären med 2–1 men känner sig blåsta på en straff. Häckens Paulinho tar bollen med handen i eget straffområde, men enligt Ingvarsson går bollen på axeln.

15 mars: Gais-Malmö

Domare: Martin Hansson

Det hände: Gaisbacken stoppar ett skott med handen men klarar sig utan avblåsning. Några minuter senare dömer Martin Hansson däremot en tveksam straff för Gais när Daniel Andersson får bollen på bröstet. Hanssons kommentar: ”Straffen jag dömde var ett felbeslut”.

6 april: Malmö-Halmstad

Det hände: Halmstads Joe Sise gör 1–0 i slutet av första halvleken men målet döms bort för hands och Sise varnas. Enligt Sise tog bollen på hakan, men han var lugn ändå: ”Alla gör fel, domarna också”.

12 april: Djurgården-Trelleborg

Domare: Tobias Matsson

Det hände: Djurgården vinner matchen med 3–0. Men vid ställningen 0–0 gör Trelleborg ett mål som felaktigt döms bort för offside. Dagen efter får tränare Tom Prahl ett samtal från den assisterande domaren som vinkat av, och ber om ursäkt till Prahl.

24 april: AIK-Häcken

Det hände: Häcken gör 1–0 genom John Chibuike. Det döms tveksamt bort för offside, något som TV4:s expert Bo Nilsson kommenterar: ”Jag tycker inte att det är offside”.

2 maj: AIK-Djurgården

Domare: Stefan Johannesson

Det hände: AIK:s Bojan Djordjic fälls i straffområdet av Yosif Ayuba men domaren vinkar avvärjande. Efter matchen ångrar sig Johannesson och säger att han ”känner sig som en tomte”.

3 maj: Mjällby-IFK Göteborg

Domare: Michael Lerjéus

Det hände: Efter en hörna skjuter IFK:s Ragnar Sigurdsson med liten marginal bollen över mållinjen. Michael Lerjéus dömer att bollen inte är inne, något han efter matchen till ”99 procent” säger är felaktigt.

6 maj: Helsingborg-Örebro

Det hände: Örebros Samuel Wowoah visas ut på övertid när May Mahlangu faller lätt. Örebros John Alvbåge bloggar sen kritiskt: ”Hifspelaren tappar rörelseförmågan i benen och fullkomligt dör på planen”.

6 maj: Djurgården-Gais

Det hände: Djurgårdens Petter Gustafsson blev varnad två gånger om. Men när han varnades andra gången glömde domaren bort första kortet och lät Gustafsson spela vidare. Efter ett par minuter uppmärksammades misstaget och Gustafsson visades ut.

10 maj: BP-Kalmar

Det hände: Pablo Pinones-Arce nickar in 1–0 för BP men vinkas av för offside. Efter matchen är han kritisk: ”Tveksamt va? Sedan tycker jag att vi har en straffsituation där den tar klockrent på en hand också.”

10 maj: Gais-IFK Göteborg

Situation 1, det hände: Gais Mervan Celik nickar bollen, som träffar Ragnar Sigurdssons hand i 22:a minuten: ”Det är inte meningen, men det är ändå hands och straff”, erkänner Sigurdsson.”Han tog inte bollen avsiktligen med handen”, säger Strömbergsson.

Situation 2, det hände: Gais anfallsstjärna Wanderson är först till bollen, får en tackling av Ragnar Sigurdsson, faller till marken och blir varnad för filmning i 26:e matchminuten. Wanderson är avstängd nästa match: ”Det är en varning för försöket att fuska till sig en straff”, säger domaren Markus Strömbergsson. ”Jag hade blivit tokig om jag fått en sådan varning”, säger IFK Göteborgs Stefan Selakovic.

Situation 3, det hände: IFK Göteborgs Pär Ericsson stöter bollen i mål i 94:e minuten efter flera tuffa luftdueller i Gais straffområde. Målet underkänns. ”Jag tycker det var kamp om bollen, det var en 50-50-boll”, säger Hjalmar Jonsson. ”Soklar frispark. Blåvittspelarna köttar på rejält mot oss och mejar ner både mig och Dime”, säger Gais lagkapten Fredrik Lundgren. Markus Strömbergsson håller med Lundgren.