Dagens namn: Simon, Simone

Dauda avgjorde för Kalmar

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-18

Sänkte på egen hand Gais

Kalmars Abioa Dauda briljerade och avgjorde med två mål och en framspelning i 3–1-segern över Gais i fotbollsallsvenskan.

Gais har haft stor problem med sitt målskytte sedan storstjärnan Wanderson do Carmo, som fortfarande är lagets bästa målskytt, försvann från laget och allsvenskan. Göteborgslaget hade bara mäktat med 18 mål på 22 matcher inför mötet med Kalmar.

Det blev ett mot Kalmar, men i matchens sista spark när Kalmar redan ledde med 3–0.

Kalmar verkar dock ha vänt sin negativa trend till en positiv. De har nu tre raka segrar och börjar att klättra i tabellen.

Mot Gais så var det framförallt en spelare som utmärkte sig. Den nigeriska anfallaren Abiola Dauda gjorde 1–0 efter sex minuter, i andra halvlek satte han 2–0 på ett mycket välplacerat skott och spelade fram Erik Israelsson till 3–0 innan han blev utbytt till stående ovationer.

Kalmar så också ut att vinna med 3–0, men i matchens absolut sista sekund kom Mervan Celik fri och snyggade till siffrorna. Något som fick Kalmartränaren Nanne Bergstrand att ilskna till och sparka iväg ett antal vattenflaskor.

Kalmar klättrar i och med segern två placeringar i tabellen, medan Gais får finna sig i att bli indraget i kampen kring nedflyttningsstrecket.