Argentina besegrade Lagerbäcks Nigeria med uddamålet

Här får Maradona glädjefnatt.

Efter Argentinas drömstart på VM blev förbundskaptenen helt till sig och gav avbytaren Milito en björnkram.

Men storstjärnan Leo Messi tvingades lämna planen mållös efter att ha bränt flera kanonlägen.

Argentina kvalificerade sig till VM efter ett darrigt kvalspel, men väl på plats i Sydafrika rivstartade Diego Armando Maradonas manskap.

Laget hade hunnit bränna två bra lägen mot Lars Lagerbäcks Nigeria när Gabriel Heinze vräkte sig fram och nickade in 1–0 på hörna i den sjätte minuten.

Enyeama storspelade

Hela Argentinas trupp blev galen av glädje, men gladast av dem alla var förbundskaptenen Maradona, som hoppade, skuttade, skrek, vände sig om – och kramade om avbytaren Diego Milito.

Argentina ägde därefter första halvlek och skapade flera kanonlägen. Bland annat hade stjärnan Leo Messi två luriga skott. Men Nigerias målvakt Vincent Enyeama storspelade.

Efter paus sjönk speltempot till en början och en frustrerad Maradona kunde se Nigeria arbeta sig in i matchen. Slutet på matchen bjöd på hawaii-fotboll där lagen bytte chanser med varandra.

Messi mållös

Maradona såg förtvivlad ut när Carlos Tevez slarvade bort ett fyra mot två-läge i en kontring och drog en suck av lättnad när Taye Taiwos skott smet strax utanför stolproten.

Messi lyckades inte överlista Enyeama på ett friläge, spelet vände och Nigerias inhoppare Kalu Uche fick en kanonchans, men sköt över.

Argentina vann till slut med 1–0 och Maradona kunde pusta ut.

– Tack gode Gud att vi vann matchen, säger Maradona till AP.

– Laget gjorde några bra drag, men vi hamnade i problem. Det är fotbollens lag. Men inleder man med seger ger det en viss känsla av lugn.