Ny sydamerikansk triumf när Paraguay vann

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-20

"Överlägsna mot Slovakien"

Det blev visserligen "bara" 2-0 mot Slovakien, men Paraguay visade med emfas att den här turneringen så här långt tillhör Sydamerika. Dessutom var Enrique Veras 1-0-mål en godbit som kvalar in bland de vackrare hittills.

Paraguay hade haft ett bastant tryck och ett par halvchanser innan 1-0-målet föll i den 27:e minuten. Lucas Barrios bröt bollen högt upp i planen, väntade in rätt läge och satte bollen mellan benen på en slovakisk försvarare.

Enrique Vela avslutade anfallet kliniskt med en yttersida i målvaktens högra hörn.

– Det var viktigt att jag gjorde mål. Det första målet kom vid exakt rätt tillfälle i den första halvleken, säger Vera till AP efter matchen.

Sydamerikansk dominans

Ett defensivt inriktat Slovakien lyckades inte vända matchbilden i den andra halvleken. Det var Paraguay som höll bollen inom laget och lät slovakerna försvara sig.

I stället gjorde Paraguay 2-0 i den 87:e minuten. Cristian Riveros fick tid på sig att sikta in sig med vänsterfoten i straffområdet och gjorde inget misstag.

– I den andra halvleken ville vi behålla bollinnehavet och det andra målet gjorde oss lugna, säger Vera.

De sydamerikanska nationerna har dominerat i Sydafrika hittills i turneringen. Det finns en hel del som talar för att Brasilien, Argentina, Uruguay, Paraguay och Chile alla tar sig vidare till åttondelsfinalerna.

Slovakien - en besvikelse

Däremot får Slovakien, med stjärnspelarna Martin Skrtel och Marek Hamsik, räknas som en stor besvikelse i turneringen. Laget imponerade i VM-kvalet, men har varit oväntat tamt i de inledande matcherna.

I sina avslutande gruppmatcher möter Paraguay och Slovakien Nya Zeeland respektive Italien.