Dagens namn: Sibylla

ÄNTLIGEN HEMMA...

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-04

Nicklas Carlssons två fullträffar tog AIK tillbaka: ”Känns helt fantastiskt”

Allsvenskt jubel Mittbacken Nicklas Carlsson blev stor matchhjälte för AIK mot Västerås. Med sina två mål frälste han tusentals tillresta AIK-supportrar. Festen började redan med fem minuter kvar av matchen. Eftersom enda hotet, Gais, spelat 0-0 mot Trelleborg var avancemanget klart för de svartgula från Solna. "Att det kom så mycket fans till en bortmatch betyder enormt mycket", sade Nicklas Carlsson efter matchen.

AIK är tillbaka i allsvenskan.

Tacka Nicklas Carlsson för det.

- Det känns helt fantastiskt, säger han.

Den senaste tiden har varit en lång väntan för AIK. En väntan på att bli klart för allsvenskan.

Men efter gårdagens 2-1-seger mot Västerås kan de äntligen andas ut.

- Härligt. Det är enormt skönt, säger tränaren Rikard Norling.

Festen började redan med fem minuter kvar. AIK ledde med 2-1, och när speakern meddelade att Gais spelat 0-0

mot Trelleborg var avancemanget i princip redan klart.

Jublet på läktarna bröt ut och när domaren blåste av matchen stormade AIK-fansen planen, drog av spelarna kläderna, sköt raketer - och bar upp ena målet på läktaren.

- Jag hann knappt reagera. Det bara vällde in folk, och att det kom så mycket fans till en bortamatch betyder enormt mycket. Helt fantastiskt, säger Nicklas Carlsson.

Boateng dansade

En annan som såg ut att trivas i trängseln inne på planen var Derek Boateng. AIK:s nya kelgris hyllades av fansen både under och efter matchen. Och när matchen var över bjöd han på sig själv och dansade och sjöng tillsammans med fansen.

Han lär bli viktig för AIK framöver.

Men i går var det en annan spelare som stod i fokus.

Mittbacken Nicklas Carlsson gjorde båda AIK:s mål, och delar nu ledningen i den interna skytteligan med Arash Talebinejad på sju mål.

- Ja, det har blivit en del mål, och att göra två mål i en sådan här match är givetvis extra roligt, säger Carlsson.

Men det var Västerås som tog ledningen, och fram till 1-0-målet såg AIK spänt ut och låg helt fel i positionsspelet.

Men målet väckte AIK, och framför allt Nicklas Carlsson.

Kvitteringen kom efter drygt 20 minuter, ett stenhårt skott till höger i straffområdet på egen retur.

Det avgörande målet gjorde han i andra halvlek. Och precis som vanligt kom det på nick efter en fast situation. Han sprang in i målet, rundade målvakten och mötte bollen vid första stolpen.