Zlatan målskytt i dramatisk seriefinal

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-12

Svensken öppnade målskyttet – Del Piero avgjorde med frisparksmål

Zlatan Ibrahimovic öppnade målskytten i seriefinalen mellan tvåan Inter och ettan Juventus på söndagskvällen.

Inter kvitterade men gästerna fick sista ordet då Alessandro Del Piero med en frispark i krysset fastställde slutresultatet 2-1.

- Zlatan gör det han ska, distinkt och bra, säger expertkommentatorn i Canal+, Jens Fjellström.

Derby D’Italia anno 2006 på ett kokande Giuseppe Meazza bjöd på underhållande och öppet spel matchen igenom. Båda lagen satsade offensivt och målchanserna avlöste varandra.

- Ett spel som ger ytor åt kreatörerna att skapa, vi njuter, sade Fjellström under matchen.

Zlatans femte mål i ligan

0-0 stod sig trots lagens offensivlusta första halvleken ut och publiken fick vänta till efter paus innan målen började ramla in. Först ut var Zlatan Ibrahimovic.

Juveanfallaren slog till i den 63:e minuten, då han mötte ett inlägg mitt framför mål. Svensken satte bredsidan till och hans femte mål i ligan i år var ett faktum.

- Zlatan gör det han ska, distinkt och bra, även om Inter långt ifrån visar bra försvarsspel i den sekvensen, sade Fjellström om Zlatans mål.

Del Piero fick sista ordet

Kort efter målet lämnade en sargad Zlatan planen till förmån för Juvelegenden Alessandro Del Piero. Från sidan fick svensken se Inter kvittera genom Walter Samuel, som på en hörna nickade in 1-1.

Sista ordet fick dock Juve – och redan nämnde Del Piero. På en frispark med drygt fem minuter kvar hittade Del Piero högerkrysset bakom Interkeepern. Magiskt!

I matchens absoluta slutskede var det sedan ytterst nära att hemmalaget kvitterade då en annan inhoppare, Alvaro Recoba, sköt i kryssribban, även det på en frispark.

- Juventus var tyngre och resolutare, sammanfattade Fjellström efter slutsignalen.

Söndagens resultat innebär att Juve nu leder Serie A med tolv poängs försprång till tvåan Inter och trean Milan. Detta med tretton omgångar kvar att spela.