Vann toppmötet mot Kif Örebro - har nio poängs försprång

ÖREBRO. Stjärnvärvningen Marta har blivit precis så lyckad som Rosengård hoppades på.

Mål i tredje matchen i rad när serieledaren ryckte mot guldet.

– Vi tog ett bra steg nu, säger Marta.

Bäst i Sverige i fjol, på väg att försvara titeln i år.

Rosengård har imponerat stort i Damallsvenskan och hade inför seriefinalen borta mot Kif Örebro vunnit tolv av tretton matcher. Och på Behrn Arena kunde varken en storpublik på nästan 3 000 åskådare, ett frenetisk slitande hemmalag eller en ovälkommen and – som tog sig in på planen och stoppade upp ett anfall i första halvlek – stoppa suveränen från Malmö.

Eller Marta, för den delen.

”Jag är glad”

Brasilianskan värvades till Rosengård tidigare i somras och efter att ha fått inleda på bänken i debuten mot Umeå har hon nu startat de tre senaste matcherna. Och blivit målskytt i alla.

– Det funkar bra med allt. Med laget, med det runt omkring. Jag är glad, då händer det bra grejer, säger Marta.

Det tog 23 minuter i Örebro innan hon hittade nätet. Therese Sjögran och Ramona Bachmann snirklade sig vackert förbi på högerkanten. Marta fick sedan bollen vid bortre delen av straffområdet, lurade både försvarare och målvakten Stephanie Labbé och rullade in 1–0. Dessförinnan hade hon haft en ribbträff.

– Ett ganska snyggt mål, eller hur? Det var en fantastisk boll från Ramona. Men målvakten kom ut och täckte hela målet. Jag försökte bara skjuta och se om det lyckades, säger Marta.

Spelmässigt var det annars fördel hemmalaget i första halvlek. Mittfältaren Irena Martinkova hade tre bra lägen – varav ett gick in men blåstes av för offside – och Julia Spetsmark bommade ett friläge.

”Kan inte jubla ännu”

I mitten av andra bytte Örebro-tränaren Rickard Nilsson in den tidigare skadade måldrottningen Sarah Michael. Då blev det också en slutforcering med flera farliga chanser.

Ena gången var Michael på väg att springa sig ren, andra var det flipperspel i Rosengårds straffområde som sånär gav en kvittering. Men serieledaren höll undan och ryckte i tabelltoppen. Trots att Marta missade ett jätteläge att bli tvåmålsskytt på övertid.