Bale tog Spurs till ny seger

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-01

Fräckt mål av walesaren avgjorde matchen

Gareth Bale är fortfarande glödhet.

I dag förde han Tottenham till seger mot Fulham när han fräckt nickade in en frispark från Rafael van der Vaart.

Något som såg ut att vara en intränad variant.

Gareth Bale blev hjälte för Tottenham.

Det var när Tottenham fick frispark ett tiotal meter utanför straffområden som matchens enda mål kom.

Tv-bilderna visar hur Rafael van der Vaart samtalar om hur frisparken ska slås. Bale avlägsnade sig och sökte sig mot straffområdet.

In via ribban

När frisparken skulle slås smög Bale in framför Fulhamförsvaret och mötte van der Vaarts sträckta vrist. Han vrickade läckert bollen med pannan och den gick in via ribban – helt otagbart för Fulhammålvakten Mark Schwarzer.

Det var i matchens 42:a minut.

Ett par minuter senare fick Bale ett nytt läge när han kom igenom på en djupledsboll – men avslutet gick utanför.

Lennon gick själv

Fulham jagade kvitteringsmål i den andra halvleken men i stället var Tottenham nära att utöka. Vid en farlig kontring kunde Aaron Lennon ha spelat både Bale och Peter Crouch, som båda hade bra lägen, men valde i stället att skjuta själv. Ett skott som gick på en täckande back och utanför.

Men Tottenham behövde inte sörja för det – matchen slutade 1–0 och som så många gånger förr ordnade Gareth Bale tre nya poäng till Londonklubben.