En ung domardebutant hoppade in i paus i matchen Gais–Gefle

Gais tog en viktig seger ikväll mot Gefle.

Men matchen blir nog mest ihågkommen för Andreas Ekberg, 22.

En av de yngsta allsvenska domarna genom tiderna.

– Det är klart att man blev nervös, säger Ekberg till sportbladet.se

Daniel Stålhammar skadade sig i den första halvleken. I paus fick Andreas Ekberg, från Lund, reda på att han skulle hoppa in.

– Det är klart att man blev nervös när man fick reda på det i paus, säger Ekberg.

I den första halvleken hade Gais gjort 1-0 redan i den 12 minuten genom Fredrik Lundgren. Mittfältaren fjärde mål i år. Segern gav Gais lite andrum i tabellen. Nu ligger laget åtta poäng för bottentrion med Trelleborg, Örebro och BP

Tempot största skillnaden

Efter paus var det dags för Ekberg. Han hade precis som Gais en ganska lugn andra halvlek. Gefle mäktade bara med att skjuta 1 skott på mål i hela matchen, mot Gais 10.

– Det kändes bra. En vanlig match helt enkelt. det var inga konstiga situationer, säger Ekberg.

Vad var den största skillnaden?

– Tempot. Helt klart. det går mycket snabbare i allsvenskan, säger Ekberg, som i vanliga fall dömer Division 1.

Är du den yngsta domaren någonsin?

– Det vet jag inte, men bland de yngsta tror jag nog.

Fotnot. Den yngste domaren någonsin i allsvenskan är Ivar Gustafsson , som den 7 augusti 1 1927 dömde sin första match. 20 år, 6 månader och 9 dagar gammal.