Braga krossade svenskarnas Uefacupdröm

Borta från guldstriden i allsvenskan.

Och i kväll missade Hammarby chansen att nå Uefacupen.

Braga vann med 4–0 och fullbordade Hammarbys fiaskosäsong.

Hammarby hade 2–1 att gå på från mötet i Stockholm, men portugiserna behövde bara ett mål hemma på Estádio Municipal för att gå vidare tack vare mål på bortaplan.

Efter en mållös första halvlek tvingades 17-årige målvakten George Moussan kapitulera direkt efter paus. Fri framför mål gjorde inte Wenderson något misstag och rullade in bollen i Moussans vänstra burgavel.

Hammarby saknade sedan inte målchanser, men i sin jakt på kvittering öppnade man sig bakåt. I den 68:e minuten nådde Jorginho först på ett inlägg och nickade in 2–0.

I det läget räckte ett Hammarbymål för att ta matchen till förlängning. Men med nio minuter kvar drogs rullgardinen ner.

David Johansson orsakade en straff som Roland Linz förvaltade. På stopptid snyggade Hussaine till siffrorna till 4–0.