Dagens namn: Stella, Estelle

Assyriska vann toppmötet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-09-09

Tätstriden i superettan ännu jämnare

Tätstriden i superettan har blivit ännu jämnare. Efter att Enköping och Frölunda spelade oavgjort tog Assyriska chansen att hänga på efter klara 2-0 (1-0) mot Öster inför 4 100 åskådare.

- Det var en tung förlust, men det var mot bästa laget vi mött, sade Östers tränare Jevgenij Kuznetsov. Assyriska var starkare, aggressivare och hade ett bättre passningsspel.

- Jag kände att vi hade något på gång nu när alla spelare var tillbaka. Det är nu som säsongen börjar på allvar och då är vi med då det roliga börjar. Bra fotboll och fina mål -OEüdet är klart att jag är jättenöjd, sade Assyriskas tränare Bosse Petersson efteråt.

Efter en nervös start var det Assyriska som spelade med mest fart i den första halvleken.

1-0 kom efter 17 minuter sedan snabbe vänsteryttern Joel Riddez spelat väggspel genom Östers försvar och i friläge klackat bollen över Östers målvakt Björn Stringheim.

Öster kom ofta fram bra på vänsterkanten, men laget hade problem i försvarsspelet mot ett spelsuget hemmalag. Före paus hade Assyriska två jättechanser att avgöra, närmast var Andreas Yacob-Haddad som sköt i stolpen.

I andra halvlek kopplade Assyriska ett bättre grepp om Öster, men innan Zoran Manovic sköt 2-0 efter en hörna hade Östers Mattias Johansson ett skott i ribban.

Samtidigt tappade serieledande Frölunda poäng borta mot Café Opera (0-0). Därmed hårdnar det till i toppen. Öster, Assyriska och Enköping är bara två poäng efter Frölunda.

Enköping tappade också poäng, 3-3, borta mot jumbolaget Brage. Västerås SK krossade Åtvidaberg med hela 6-2 efter bland annat tre mål, varav ett på straff av Thomas Andersson. Desto målsnålare var det mellan Häcken och Ängelholm, 0-0.