BRADENTON/FLORIDA. Glidtacklingar, tröjdragningar och en vansinnig Markus Rosenberg.

Malmö FF:s träningmöte med MLS-klubben New England blev en stökig historia.

– Vi är glada att vi överlevde i alla fall, säger Rosenberg efter 1–0-segern.

Malmö FF

På en rejält vattnad plan på IMG Academy drabbades Malmö FF samman med MLS-klubben New England Revolution.

Det blev en tuff batalj mellan de båda lagen. Knappt hade domaren hunnit blåsa igång matchen innan Oscar Lewicki fick en tryckare från den betydligt större Claude Dielna. Den svenske mittfältaren svarade med att tacklas lika hårt i momentet efter – och så fortsatte det halvleken igenom.

Rosenberg vansinnig

Särskilt Sören Rieks, Carlos Strandberg och Markus Rosenberg fick vid flera tillfällen känna på New Englands råa spel. Den sistnämnde var kanske mest vansinnig över motståndarbehandlingen och hamnade vid ett tillfälle i en hätsk dispyt med bland andra Jalil Anibaba.

– Det hade de flesta, kändes det som. Sören var väl den som åkte på värst tackling, säger Markus Rosenberg efteråt.

– Domaren tillät ett hårt spel, det var tur att ingen blev skadad.

Nyrförvärvet Fouad Bachirou instämde i lagkamratens analys.

– Det var riktigt hårt därute, riktigt fysiskt. Men vi hade förväntat oss det, säger Bachirou.

– Det är så med amerikanska lag... Det kan göra ont.

Matchen då? Det var MLS-laget som tog kommandot från början men allteftersom minuterna tickade förbi åt sig MFF mer och mer in i matchen. Lewicki och Bachirou skötte sig bra på innermittfältet, vilket bäddade för ett antal möjligheter. Bland annat hade Strandberg två fina lägen från nära håll att ge det svenska laget ledningen.

Roterade flitigt

Det var mållöst i paus. Till den andra halvleken byttes Rosenberg ut till förmån för Alexander Jeremejeff. Egzon Binaku och Eric Larsson gjorde också entré i stället för Behrang Safari och Andreas Vindheim.

Bachirou fortsatte dominera mittfältet, samtidigt som Strandberg visade sig framåt. Anfallaren hade ett ypperligt läge att göra mål när han kom fri med målvakten men det hårda skottet gick högt över. Han fick dock sin revansch kort därpå när han återigen ställdes mot New England-målvakten – och den gången missade han inte och satte säkert 1–0.

Det ska nämnas att New England gjorde fem byten en bit in på den andra halvleken. Även MFF passade på att rotera i den 65:e minuten då 18-åringarna Laorent Shabani och Felix Konstandeliasz, 19-årige Samuel Adrian, Lasse Nielsen samt Bonke Innocent byttes in.

Tredje raka segern

1–0 stod sig matchen ut vilket innebär MFF:s tredje raka seger under försäsongen. Tidigare har den regerande mästaren slagit Fremad Amager (1–0) och FC Flora (4–0).

– Det var bra att möta ett tufft motstånd, att förbereda oss. Nu kommer det att bli tuffare för varje match, säger Bachirou.

Den 3:e februari väntar en ny träningsmatch mot DC United.