Dagens namn: Stella, Estelle

Ronaldo gör mål för 23:e säsongen i rad

Uppdaterad 13.06 | Publicerad 11.10

Cristiano Ronaldo slog till direkt i säsongspremiären.

Portugisens mål för Al-Nassr under måndagskvällen innebär att han nu gjort mål i 23 (!) raka säsonger som proffs.

EM blev ett stort misslyckande för Ronaldo.

Portugals bäste målgörare genom tiderna lyckades inte få in en boll under mästerskapet och skickades hem av Frankrike på straffar i kvartsfinalen.

Men nu är han tillbaka i Saudiarabien igen – och fick en riktig pangstart på säsongen.

I Al-Nassrs semifinal i Super Cup mot Al-Taawoun spelade han först fram Ayman Ahmed till 1–0 redan efter åtta minuter.

Under andra halvlek tog han saken i egna händer och smällde dit tvåan. 39-åringen fick ett inspel från kanten och rakade in bollen längs gräset.

Kan vinna andra titeln

Målet innebär att han nu nätat i 23 raka säsonger som professionell fotbollsspelare. Det hela startade i oktober 2002 när han gjorde två mål för Sporting i en match mot Moreirense.

Al-Nassr vann matchen med 2–0 och är nu klara för final i saudiska Super Cup. Där ställs man mot ligavinnarna och de regerande mästarna i turneringen Al-Hilal.

Om Ronaldo och hans Al-Nassr skulle vinna finalen skulle det bli portugisens andra trofé under sin tid i Saudiarabien.