Målorgie på Söderstadion

Paulinho siktar uppåt mot skytteligasegern.

Det blev en målorgie på Söderstadion.

Och allra hetast var Paulinho som satte tre.

– Jag har fem matcher på mig att nå 14 mål, säger Paulinho som jagar Marcus Bergs skytteligaledning.

Första halvlek på Söderstadion blev den mest händelserika i allsvenskan den här säsongen. Paulinho pressade in Hammarbys ledningsmål efter 20 minuter, men bara åtta minuter senare hade Johan Oremo och Daniel Westlin vänt till 2–1 för Gefle. Johan Oremo skarvade in ett inlägg från vänsterkanten och Westlin gick in i planen från vänsterkanten och placerade in bollen vid burgaveln.

Sex mål – på en halvlek

Men det var långt ifrån slut på målfabrikationen. Hammarbys Paulinho och Petter Andersson vände till 3–2 på bara fyra minuter. Paulinho vann en duell med Anders Wikström och rullade in kvitteringen, Andersson avslutade ett vackert anfall genom att placera in bollen.

Men strax före paus tryckte Daniel Westlin in sitt andra mål för dagen och utjämnade till 3–3.

– En skön första halvlek. Det måste ha varit kul för publiken, sa Westlin till TV4 i pausen.

Paulinho missar nästa match

Andra halvlek blev inte lika sprudlande. Men Paulinho satte sitt tredje mål för dagen och säkrade segern åt Hammarby.

I ett flygande anfall spelade Petter Andersson fram Paulino som iskallt rullade in 4–3.

Paulinho drog på sig ett gult kort i dag och är avstängd nästa match. Men brassen, som skjutit nio mål hittills, är fast besluten att komma ikapp Marcus Berg i skyttetoppen.

– Jag har fem matcher på mig att nå 14 mål, säger han till TV4.