Zlatan missade gyllene läge

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-04-09

”Ibra” nära att avgöra i slutet mot Fiorentina

Juventus vaknade ur dvalan och hämtade upp ett 0-1-underläge mot Fiorentina.

Del Piero kvitterade och Zlatan Ibarhimovic fick en jättechans att avgöra i slutet men fick inte kontroll över bollen och sköt utanför.

Matchen slutade 1-1.

Poängen till Fiorentina var verkligen inte oförtjänt. Redan i den första halvleken var de lila oerhört nära att ta ledningen.

Zebina sparkade ned Fiorentinas Luca Toni och domare Pieri pekade på straffpunkten i den 15:e minuten. Men Juventus målvakt Christian Abbiati, som fått ersätta Gianluigi Buffon som skadade sig under uppvärmning, räddade Jimenez straff.

Toni bäst genom tiderna

Dessutom slog Giannichedda bollen i egen stolpe och bara turen räddare Juventus från att ligga under i halvtid.

Violas ledningsmål kom istället en bit in i den anda halvleken och självklart var det Serie A:s skyttekung Luca Toni som överlistade Abbiati.

Juventus misslyckades att ställa Toni offside och anfallaren kunde enkelt rulla in 1-0 i den 47:e minuten. Det var Tonis 27:e mål vilket betyder att han är bäst genom tiderna i Viola att göra flest mål under än säsongen före namn som Gabriel Batistuta och Kurre Hamrin.

Hemmalaget tog successivt över och när del Perio slog in kvitteringen på pass från Patrick Vieira i den 62:a minuten, var det ändå inte helt orättvist.

Milanolagen knappar in

Vieira hade i slutet en klockren nick i ribban och Zlatan fick en jättechans att avgöra helt fri framför mål. Bollen studsade fram till svensken vid andra stolpen men ”Ibra” tvekade och skottet gick utanför. Även Luca Toni gavs ett bra matchhjälte-läge på övertid men misslyckades.

Zlatan Ibrahimovic visade vilja i sina löpningar men har det inte lätt i fotbollslivet för tillfället. Innan paus spelade svensken fram del Piero till ett bra läge men annars var ”Ibra” ganska anonym.

Milan och Inter plockade därmed in två poäng i toppen. Juventus är sju poäng före Milan och nio före Inter. På långfredagen möts Milan och Inter i ett hett Milanoderby.