Svennis City tog andra raka segern mot United

Darius Vassell-

Två derbyn – två segrar.

Sven-Göran Eriksson är kung i Manchester – och hans lag bäst i stan.

City tog sin andra raka derbyseger mot United, vann med 2-1 på Old Trafford och spräckte en 34 år lång och dyster svit.

1-0 i augusti.

Och 2-1 i dag.

Manchester City stod för en sensationell skräll på söndagseftermiddagen, slog United i derbyt på Old Trafford med 2-1 och har därmed tagit full pott mot värsta rivalen den här säsongen.

Matchen, som föregicks av hyllningar till de omkomna United-spelarna i flygolyckan för 50 år sedan, var 25 minuter gammal när Martin Petrov drev upp ett anfall och hittade Stephen Ireland med en läcker genomskärare.

Slog in egen retur

Van der Sar räddade det första läget, knep även det andra när Darius Vassell drog till direkt på returen men tvingades kapitulera när samme Vassell satte sin egen retur från ett par meter i fritt läge framför målet.

Målet var den ganska hårt kritiserade anfallarens fjärde för säsongen.

United såg tagna ut av stunden men lyckades ändå skapa flera fina kvitteringschanser. Avsluten däremot var inte tillräckligt bra. Antingen gick de tätt utanför, över eller så stod Joe Hart i vägen.

I stället för logiska 1-1 kom nästa kalldusch för United. Med bara sekunder kvar av första halvlek smög City upp och gjorde 2-0.

Och vem slog till om inte Svennis senaste nyförvärv från Portsmouth, Mwaruwari Benjani.

Efter ett tveksamt ingripande från Van der Sar radade City upp några hörnor. Efter en av hörnorna fångade Martin Petrov upp bollen och slog ett inlägg från höger som Benjani nickskarvade in i bortre hörnet.

Första segern på Old Trafford på 34 år

City spelade sedan ett stabilt försvarsspel i andra halvlek och hade inga större bekymmer att hålla undan till seger trots att Michael Carrick reducerade på tilläggstid.

Förutom tre poäng lyckades City även att spräcka en lång, segerlös svit. Segern var lagets första på Old Trafford sedan säsongen 1973/1974 – eller 23 matcher om man så vill. Trepoängaren var dessutom The Blues första i ligan sedan början av januari.

City har inte lyckats slå ärkerivalen United två gånger i ligan under samma säsong sedan 1970. Laget saknade dessutom viktiga kuggar som brassen Elano och duktige ytterbacken Corluka.

”Lucky Sven” har blivit ”King Sven” – i alla fall i delar av Manchester.