Negativt: Zlatan Ibrahimovic brände tre kanonlägen.

Positivt: Zlatans felträff blev en perfekt passning till Sulley Muntari som kunde avgöra toppmötet mot Juventus.

Efteråt hyllades Zlatan av Jose Mourinho:

– Zlatan gjorde ett fantastiskt arbete för oss i kväll.

Interstjärnan Zlatan Ibrahimovic har förtvivlat svårt att näta mot sin förra klubb.

I kväll, i en tät och tuff match på Giuseppe Meazza, saknade han definitivt inte chanser.

I den 33:e minuten fick han bollen till skänks från Nicola Legrottaglie och satte full fart mot mål, men skottet med vänstern strök strax utanför Alex Manningers stolpe.

Del Piero nära kvittering

I den 65:e minuten tog Zlatan ner Dejan Stankovics känsliga passning med bröstet och fick ett liknande läge med vänstern, men skottet lämnade mycket i övrigt att önska och bollen rullade utanför.

Men Zlatan skulle få jubla till slut – trots ett nytt missat kanonläge.

I 72:a minuten gavs svensken chansen att kruta på innanför straffområdet. Zlatan fick felträff – men det misslyckade skottet blev en perfekt passning till en helt fristående Sulley Muntari som inte kunde undgå att rulla in 1–0 i det tomma målet.

Mellberg kvar på bänken

Juventus jagade sedan efter kvittering, men kom inte närmare än Alessandro Del Pieros nick som Julio Cesar kunde rädda.

Resultatet innebar att Inter ryckte i tabellen. Jose Mourinhos manskap toppar serie A på 30 poäng, fyra poäng före lokalrivalen Milan och sex poäng före Juventus.

I Juventus stannade Olof Mellberg på bänken. Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen – och hyllades efteråt av managern Jose Mourinho.

”Interfamiljen nöjd”

– Zlatan gjorde ett fantastiskt arbete för oss i kväll och jag hade försvarat honom även om det blivit 0–0 på grund av sättet han spelade för laget, säger Mourinho, enligt Channel4.com.

– Han hittar skottlägen och att han missade två lägen betyder så lite. Det viktigaste var att vi gjorde ett mål som kanske inte var så vackert. Vi skapade chanser och Interfamiljen kan vara nöjd efter att ha brutit en negativ trend mot Juventus.