Mellberg spelade när Juventus avancerade

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-26

Juve klart för Champions League

Olof Mellberg springer ikapp med Artmedias Jan Kozak.

Olof Mellberg fick chansen från start när Juventus säkrade sin Champions League-plats borta mot Artmedia Bratislava via ett 1–1-resultat.

Efter 4–0 hemma var matchen i Slovakien givetvis bara en ren formalitet. Ändå säkerligen skönt för Olof Mellberg att få chansen från start med tanke på att han inte fick spela i den första matchen. Svensken stod för en stabil insats, men det började sisådär. Redan efter 13 minuter tog nämligen hemmalaget ledningen genom Branislav Fodrek som stod för ett riktigt drömmål när han drog till med en cykelspark.

Juventus i kontroll

Målet faller dock inte på Mellbergs konto. I övrigt var matchen Juventus. De kontrollerade spelet och skapade chanser. När Amauri kvitterade tolv minuter senare så var det lilla hopp Artmedia möjligen närde ute. Matchen slutade 1–1 och Juventus är således klara för Champions League och man klarade det utan Albin Ekdal som fanns med i truppen till matchen, men mittfältstalangen fick inte plats på bänken.

Barcelona föll

Även Barcelona är klara för Champions League och precis som för Juventus var det en formalitet borta mot polska Wisla Krakow efter 4–0-segern hemma i första mötet. Nu blev det förlust borta med 1–0 efter mål av Cléber i den 52:a minuten, men det var ren kosmetika för Barcelona som lät OS-mästaren Lionel Messi vila.

En annan landslagssvensk avancerade till Champions League. Nämligen Mikael Nilsson som med sitt Panathinaikos som vann med 1–0 hemma mot Sparta Prag och gick därmed vidare med sammanlagt 3–1. Även Nilsson spelade hela matchen.