Dagens namn: Nils

"Chippens" Deportivo sänkte Barcelona

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-26

Nu är guldet långt borta

Barcelona föll tungt borta mot Christian Wilhelmssons Deportivo La Coruna med 2–0. Om Real Madrid vinner på söndag är Barca borta från titelstriden.

Det såg mörkt ut redan inför matchen mot Deportivo. Barcelona var elva poäng bakom Real Madrid och långt ifrån ligatiteln. Efter lördagens resultat finns det nu egentligen ingenting som talar för Barcelona i ligan.

Hemmalaget tog en rättvis seger och Christian Wilhelmsson stod för en mycket bra insats på högerkanten. Han var inblandad i båda målen. Vid det viktiga 1–0 fick svensken in bollen i straffområdet där den till slut hamnade hos Juan Rodriguez som från nära håll kunde ge gästerna ledningen nio minuter in på andra halvlek.

Med en kvart kvar nickade Amo in det avgörande målet på en frispark från Wilhelmsson. Nu ska det till ett mirakel för att Barcelona ska kunna ta sig tillbaka in i guldstriden. Laget är bara trea i ligan och såväl ettan Real Madrid som tvåan Villareal har en match mindre spelad.