Satte pangskott från 20 meter

Alexander Farnerud omfamnas av lagkamrater.

Mathias Ranegiés Udinese är illa ute i Europa League.

Och det på grund av en mindre omskriven svensk.

Alexander Farnerud stod för ett av målen när schweiziska Young Boys bortabesegrade italienarna med 3–2.

Farnerud, 28, som skrev på för Young Boys i januari 2011 efter tre säsonger i danska Bröndby, satte schweizarna i förarsätet med ett kanonskott i den 65:e minuten.

Den förre Landskrona-mittfältaren, född i Helsingborg, fick på en pangträff från 20 meter och bollen borrade sig in lågt i målvaktens högra hörn.

Ranégie mållös

Målet betydde 2–1 och mindre än tio minuter senare ökade Raphael Nuzzolo på till 3–1, vilket skulle visa sig bli matchavgörande.

Udinese reducerade i den 83:e minuten genom Diego Fabbrini – men närmare än så kom inte den italienska klubben, som nu ligger sist efter Anzji Machatjkala, Liverpool och just Young Boys i Europa Leagues A-grupp.

Mathias Ranegié, 28, startade på topp tillsammans med målsprutan Antonio Di Natale, men förblev alltså mållös matchen igenom.