Zlatan tvåmålsskytt – slog eget rekord

Publicerad 2013-05-18

Uppe i 29 ligamål – bästa noteringen i karriären

Paris Saint-Germain firade den redan säkrade ligatiteln med en 3-1-seger i säsongens sista hemmamatch.

Zlatan Ibrahimovic, 31, tog över festen och gjorde ligamål nummer 28 och 29 på bara 36 minuter.

Därmed har svensken slagit nytt personligt rekord.

1-0 borta mot Lyon räckte för att PSG skulle säkra sin blott tredje ligatitel förra omgången.

I dag möter man tabelljumbon, och redan nedflyttningsklara, Brest på Parc des Princes i säsongens sista hemmamatch.

Inledde med fullträff

Matchen var knappt fem minuter gammal när Zlatan Ibrahimovic, skyttekung och nominerad till bäste spelare i Frankrike, kom fri med Brests målvakt Alexis Thebaux och dundrade in 1-0 med ett lågt skott.

Zlatan firade med att peka upp till himlen, en möjlig hyllning till avlidne tränaren Nick Broad.

Målet innebar att svensken steg upp på 28 mål i Ligue 1 den här säsongen – och tangerade sitt personliga rekord i antal ligamål.

Det var förra säsongen som han gjorde just 28 ligamål för Milan.

Slog rekordet med frispark

I den 36:e minuten fick PSG frispark dryga 30 meter från mål.

Zlatan klev upp, drog till och bombade iväg skottet mot krysset.

Thebaux fick en hand på bollen men var chanslös – svensken noterades för mål nummer 29 och har nu en ny rekordnotering att jaga.

PSG vann matchen med 3-1.