Liverpools hjältar: Bridcutt och Dunk

Avhängt i ligan – men Englands bästa inhemska cuplag.

Liverpool stormar vidare mot FA-cupfinal efter 6-1 mot Brighton.

En match som slutade i en ren mardröm för Championship-laget.

6-1 till Liverpool men fyra Brighton-spelare i målprotokollet. Söndagens FA-cupmöte visade att det trots allt är rätt stor skillnad mellan Englands första och andra division.

– Vi kunde inte ha fått ett bättre resultat. Jag är jättenöjd med segern, säger Andy Carroll.

Bjöd på två självmål

Hoppet levde för gästerna efter att Kazenga LuaLua kvitterat Liverpools ledning i den 17:e minuten. Men sedan gav Brighton själva bort matchen genom två mycket dråpliga misstag och totalt tre självmål.

Liam Bridcutt var den mest olyckliga och det började efter 44 minuter. 22-åringen fick då en lagkamrats rensning på sig och styrde in 1-2 i eget mål. Efter 57 minuter ökade Andy Carroll på till 3-1 innan Bridcutt stal uppmärksamheten igen.

Steven Gerrard löpte loss men kom helt ur vinkel. 31-åringen vallade då bollen via, just det, Bridcutt, in i mål till 4-1. 22-åringen var bedrövad men slapp i alla fall stå ensam som syndabock.

Matchens dråligaste insats

Lewis Dunk stod istället för matchens dråpligaste insats när han skulle ta ner en boll framför eget mål. 20-åringen tog ner bollen på bröstet och skulle sedan jonglera ner den med låret men träffade fel. Bollen studsade istället på försvararen knä och in i eget mål.

Luis Suarez fastställde slutresultatet till 6-1 efter att ha blivit fint framspelad av Andy Carroll. Hemmalaget, som bara är sjua i ligan, har därmed fortfarande chans att ta storslam i de inhemska cuperna.

Liverpool är i final i Ligacupen och möter nu Stoke i FA-cupens kvartsfinal.

– Det skulle vara fantastiskt för våra supportrar om vi kan slå Stoke och ta dem till Wembley för andra gången den här säsongen, säger Steven Gerrard.