Succédebut av lånet från ärkerivalen

Petad och närmast utfryst i Inter – nu hjälte för ärkerivalen Milan.

Sulley Muntari stod för en succédebut med mål direkt i 3-1-segern mot Cesena.

Nu leder Muntaris nya klubb ligan samtidigt som Inter skakas av krisrubriker.

Trots skadeproblem och avstängningen på storstjärnan Zlatan Ibrahimovic fortsätter Milan att ånga på i Serie A. Segern mot Cesena bjöd bland annat på en succédebut och en ny storseger.

Slog in en retur

Silley Muntari lämnade i januari krislaget Inter för en utlåning till ärkerivalen Milan. Redan efter 29 minuter såg 27-åringen till att vinna över de eventuella tvivlarna.

– Jag tyckte att Muntari borde ha en bättre karriär eftersom han har fantastiska kvalitéer, säger Milans manager Massimiliano Allegri om värvningen.

– Muntari är extremt motiverad eftersom han vill glömma den negativa period som varit i hans karriär.

Muntari höll sig framme efter en frispark från Thiago Silva och slog in 1-0 för gästerna. Minuten senare stormade sedan Urby Emanuelson fram och placerade in 2-0 via den bortre stolpen.

Leder ligan

När Robinho sedan satte 3-0 efter 55 minuter var matchen avgjord. Daniel Pudils reducering för Cesena blev resultatlös och Milan tar nu över ledningen i Serie A.

– Jag är i fantastisk form just nu. Det är den mest avgörande delen på säsongen så jag är glad att det är så, säger Robinho.

Laget leder ligan på 50 poäng, en poäng före Juventus som dock har en match mindre spelad. En skön scenförändring för en av matchhjältarna Sulley Muntari som var alltså petad i ligasexan Inter.