Blackpool var på väg mot skräll men serieledarna vände

Manchester United vände och vann mot Blackpool.

Men fick rejält med smolk i glädjebägaren.

Backtalangen Rafael blev utburen på bår med en misstänkt hjärnskakning.

Det var i slutskedet av matchen som den unge brassebacken Rafael gick upp i en nickduell mot en Blackpoolspelare och blev träffad av en armbåge i bakhuvudet eller möjligtvis nacken. Smällen såg inte speciellt farlig ut, men 20-åringen blev liggande en lång stund. Man misstänkte en hjärnskakning, och Rafael lämnade planen på bår, och var försedd med en syrgasmask.

Matchen var på väg mot en jätteskräll då Blackpool, nykomlingar i Premier league, hade ledningen med 2-0 i halvtid. Craig Cathcart och DJ Campbell hade med varsitt mål gett skrällgänget ledningen.

Fick fart efter halvtid

Men United-managern Alex Ferguson måste ha plockat fram något bra mycket grövre än en hårtork i halvtidssnacket. United kom ut som ett helt nytt lag, och vände matchen till seger. Segerhjälten blev skyttekungen Dimitar Berbatov, som i de sista minuterna kunde dundra in segermålet med vänstern. Han hade sedan tidigare gjort lagets första mål i den 72:a minuten. Målet var tätt följt av Javier Hernandez kvittering, som kom endast två minuter senare.

Noterbart är att hela tio minuter lades till på slutet. Men detta hjälpte inte för Blackpool. I stället var det United som var närmare ett nytt mål, än Blackpool en kvittering.