Manchester United börjar repa sig efter stjärnsmällen förra helgen.

I dag besegrades Everton på bortaplan med 1–0.

Matchhjälte: Javier ”Chicharito” Hernandez.

– Hernandez är fantastisk i straffområdet, säger Sir Alex Ferguson.

Efter 1–6-förnedringen mot lillebror City förra helgen har Manchester United så sakteliga börjat hämta sig. Efter 3–0 mot Aldershot i ligacupen i tisdags kom i dag en ny vinst, borta mot Everton i Premier League.

I 19:e minuten hittade Patrice Evras fina inlägg från vänsterkanten fram till en fristående Javier ”Chicharito” Hernandez som enkelt vinklade in bollen med vänsterfoten.

Dramatiskt på slutet

Everton pressade i andra halvlek för en kvittering och stundtals var det smått panik i Unitedförsvaret, men David de Gea fredade sitt mål och höll nollan.

Det blev dock riktigt dramatiskt i slutskedet då matchen avbröts en stund eftersom ena linjedomaren tvingades kliva av på grund av sträckning i ryggen, vilket gav sex stopptidsminuter.

När hemmalagets Magaye Gueye föll i duell med Patrice Evra skrek hela Goodison Park efter straffspark, men domaren Mark Halsey valde att inte sätta pipan i munnen och United kunde andas ut.

– Everton är aldrig en lätt match och de gav verkligen allt. Första halvlek spelade vi fantastisk fotboll och gjorde ett fint mål. Det var ett bra resultat och vi jobbade hårt för det, säger Sir Alex Ferguson till BBC.

Smolk i glädjebägaren för United: Tom Cleverley, som är tillbaka efter en ledbandsskada i vänsterfoten, tvingades halta av planen i 57:e minuten.