Helg försov sig – bänkas i matchen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-21

”Det gäller att gå upp på morgonen”

Hammarbys mittfältare Simon Helg petades i nyckelmatchen mot Degerfors efter att mittfältaren försovit sig.

Trots det onödiga avbräcket kunde hemmalaget rädda hem tre poäng sedan en målvaktstavla grundlagt 2-1-segern.

– Det gäller att gå upp på morgnarna till exempel när man har matchförberedande träning, sade nye tränaren Roger Franzén till TV4 Sport om petningen av Helg.

Simon Helg.

Simon Helg har varit en av de tongivande spelarna i årets Hammarby.

Men 20-åringen kunde ha fått en bättre start under nye tränaren Roger Franzén.

Mittfältaren bänkades i nyckelmatchen mot Degerfors sedan han försovit sig.

Målvakstavla bakom segern

– Det stämmer bra. Det gäller att gå upp på mornarna till exempel när man har matchförberedande träning, säger Franzén.

Hammarby var pressade att vinna matchen för att inte bli indragna i bottenstriden av superettan. Då bjöd Degerfors målvakt Sebastian Karlsson Stockholmarna på lite andrum.

Karlsson släppte ett löst skott från Maic Sema under sig i den första halvleken och gav Hammarby en drömstart. Ett mål som också kom att ge hemmalaget segern.

Nerv i slutet

Petter Furuseth ökade på till 2-0 efter att kyligt ha rundat Karlsson innan han satte 2-0. Men i 84:e minuten blev det nerv i matchen igen.

Peter Samuelsson fick Roger Franzén att nervöst vanka av och ann sista minuterna genom sin reducering. Men det pressade Hammarby höll undan och tog tre viktiga poäng.

En drömstart för Roger Franzén trots Helgs tisdagsvila. Nämnde Helg fick komma in i andra halvlek som ersättare för Maic Sema men hann inte göra något större avtryck i matchen.