Här svarar Örebros Kim Olsen för säsongens grövsta målmiss.

Dansken fick öppet mål, men fumlade med bollen och lyckades bränna läget.

– Ett sånt läge sätter jag tio av tio gånger – men inte i dag, säger Olsen.

Trots jättemissen vann ÖSK med 1–0 – efter ett självmål av Djurgården.

Det var en halvtimme in i matchen mellan Örebro och Djurgården på Behrn Arena som Kim Olsen fick läget med stort L att sätta 1–0.

Efter att Djurgården slarvat bort bollen i ett anfall vände spelet blixtsnabbt. Markus Astvald kom i ett bra läge på högerkanten, men valde osjälviskt att spela till Kim Olsen som fick öppet mål.

”För dåligt att inte sätta den”

Men Olsen fick en dålig förstatouch på bollen, snubblade till – och målvakten Tommi Vaiho hann tillbaka och räddade det lösa skottet. På returen snubblade Olsen ytterligare en gång. Samtidigt som det var svagt av Olsen att fumla bort läget, var det starkt av Vaiho att hinna tillbaka och rädda.

– Det måste vara århundradets miss. Det där kommer vi att få se på nätet för all framtid, Kim Olsen, utbrast kommentatorn Petter Johansson i Canal plus.

Självmål av Djurgården

Olsen – som begravde ansiktet i händerna och låg kvar på marken efter missen – var bedrövad när han intervjuades av Canal plus i pausen:

– Det är åtta, nio tusen här på läktaren som tycker att den ska sitta. Det är för dåligt att inte sätta den. Jag skulle ha skjutit direkt.

Utöver Olsens miss radade Örebro upp chanser i första halvlek – men brände samtliga.

Efter paus dröjde det dock bara fyra minuter innan det small. Nordin Gerzic slog ett inlägg mot Kim Olsen, som irriterade Djurgårdens högerback Kebba Ceesay såpass mycket att han touchade in bollen i eget mål med axeln. En liten revansch för Olsen, som jublade högt efter målet.

Örebro bjöd in Djurgården i slutet av matchen och förre ÖSK-spelaren Patrik Haginge hade en nick i ribban med sex minuter kvar. Men närmare än så kom inte Djurgården.