… och Källströms frispark var lika vacker

Källströms frispark på väg in i mål.

Det började trevande.

Och ganska tråkigt.

Men efter dryga 55 minuter bestämde sig en Elm för att göra det hela lite roligare.

Rasmus alltså - hans 1-0 var det snyggaste på länge.

Inledningsvis var Österrike mot Sverige en relativt sömnig historia. Några få plusgrader och efter tjugo minuter var en fin enhandsräddning av Andreas Isaksson fortfarande det som värmde mest.

Sverige sprang en hel del, Christian Wilhelmsson kom ofta runt på sin kant och utmanade med inläggen, men avsluten saknade precision och kraft. Markus Rosenbergs friläge med målvakten efter bara sex minuter verkade bli signifiaktivt för den första halvleken. Bra läge, men olycklig studs resulterade i en lättfångad boll mitt i Manningers bröst.

Backlinjen bäst

Både Marcus Berg och Markus Rosenberg letade lösningar, men det var tydligt att de inte spelat särskilt mycket ihop och säkrast i den första halvleken var backlinjen där Erik Edman och Daniel Majstorovic dominerade.

Men det blev roligare.

Mycket roligare.

Underbart 1-0

Det var dock Österrike som öppnade bäst. Hemmalaget flyttade upp spelet rejält och svenskarna fick ingen riktigt längd på sina anfall. Istället kom de röda runt och hade inte Andreas Isaksson svarat för enfenomenal räddning hade Sverige legat under redan efter 47 minuter.

Nu blev det inte så.

Istället skickade Marcus Berg fram en snygg passning och Rasmus Elm tvekade inte. Han plockade ner bollen i farten, sköt direkt och fick till ett underbart skott med en fantastisk skruv. Manninger var chanslös och den svenska bänken jublade som om det vore VM-final.

– Det kändes helt fantastiskt. Skönt att göra mål, men jag hade inte så bra koll på hur den satt, jag kände knappt att jag träffade bollen, säger Elm till sportbladet.se.

Han hyllades också av förbundskaptenerna som säger att Elm kan vara en man för VM-kvaltruppen som möter Portugal 28 mars.

Svensk dominans

1-0 till Sverige och plötsligt verkade de blågula hitta lite flyt. Om det handlade om de fyra bytena då hela backlinjen förutom Erik Edman byttes ut genom Petter Hansson, Mikael Nilsson och Andreas Granqvist. Eller om Samuel Holmén skickade in ny energi när han tog över efter Chippen spelar egentligen ingen roll.

En kort stund efter Elms mål spelade Sverige med självförtroende - och det gav utdelning.

Efter fem minuter var det dags igen. Svensk frispark nära straffområdet och Kim Källström fick på ett sällan skådat skott. Ribba in och 2-0.

– Jag fick en bra träff, det är svårt att få in den bakom muren, konstaterar Källström nöjt.