Henry Barcelonas räddare i nöden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-25

Kvitterade med fem minuter kvar mot Valencia

Barcelona räddade en poäng.

Valencia höll på att ge Real Madrid oväntad hjälp i La Ligas titelrace. Men Barcelonas inhoppare Thierry Henry kvitterade till 2–2 med två minuter kvar på Mestalla.

Det var en briljant första halvlek som utspelade sig framför den mäktiga ljudkulissen på Mestalla-stadion: Lionel Messi gjorde 1–0 redan efter 24 minuter. Men innan de 45 minuterna var till ända hade Valencia forcerat fram både en kvittering och ett ledningsmål: Hedwiges Maduro (43) och Pablo Hernández (45) hette männen som frälste hemmapubliken.

Real-fansen vädrade oväntad hjälp

Det såg länge ut som att Real Madrids fans skulle få anledning att jubla ordentligt på lördagkvällen. Real möter ju Sevilla under söndagen och hade vid vinst krympt Barcelonas försprång till endast tre poäng. Och med tanke på att el Clásico väntar på Santiago Bernabéu 3 maj så förstår ni att Madrid hade chansen att gå upp på lika många poäng som Barcelona vid vinst där.

Men Henry fick sista ordet

Men Thierry Henry byttes in för Barcelona i andra halvleken. Och fransmannen gjorde det han är bäst på: mål. Han väntade tills det var fem minuter kvar innan han stötte in bollen efter en trasslig situation i Valencias straffområde.