Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-18

Tog andra raka segern
med 7-0 mot en nykomling

Manon Melis, Malmö och Linnea Gjersvold, Piteå.

För andra matchen i rad i damallsvenskan i fotboll körde Malmö över en nykomling med 7–0. I förra matchen utklassades Stattena, på lördagen var det Piteås tur.

Målkalaset inför hemmapubliken började redan i den andra minuten när Therese Sjögran gjorde sitt andra mål för säsongen. Den svenska landslagsspelaren assisterade även Malmös nya brasilianska Renata da Costa till 2–0-målet, innan Manon Melis satte trean före halvtidsvilan.

Scasna avslutade målskyttet

Holländska Melis fick sätta ytterligare två bollar innan Pavlina Scasna fastställde slutresultatet med sina två avslutande mål.

AIK tog sin andra seger för säsongen när Kristianstad besegrades med 2–1. Men den satt långt inne, först i den 54:e minuten slog hemmalagets Annica Sjölund till.

Göteborg upp i serieledning

Bara tre minuter senare kvitterade Kristianstads Sofie Andersson. Med drygt 20 minuter kvar att spela blev AIK:s Linda Sembrant matchhjälte med sitt 2–1-mål.

Sunnanå med Hanna Marklund i spetsen spelade 0–0 hemma mot Göteborg, som med sin poäng gick upp i serieledning med en match mer spelad än tvåan Djurgården.