Tyskland krossade England i EM-finalen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-29

Vann guld i U21-EM efter 4–0 mot England i finalen

Det tyska laget tackade Sverige efter uppvisningen i finalen mot England.

England saknade avstängda stjärntrion Joe Hart, Gabriel Agbonlahor och Fraizer Campbell. Då vann Tyskland finalen i U21-EM med 4–0 efter stor show av Mesut Özil och Sandro Wagner.

– Sedan fem veckor har vi haft en dröm. Och nu har den slagit in. Sverige och människorna här har varit fantastiska, säger Wagner i TV4.

Och efter guldet hyllade segrarna värdlandet – det vill säga Sverige – med en banderoll.

Fram till målet hade England varit det bättre laget, bland andra Theo Walcott var pigg. Men Tyskland gjorde 1–0 efter 23 minuters spel i Malmö. Mesut Özil förde kontrollerat upp bollen innan han hittade fram till målskytten Gonzalo Castro med en delikat djupledspassning. Bollen chippades sedan i mål.

Konstmålet: en målvaktstavla

När lagen kom ut till andra halvlek förväntade man sig en anstormning från engelsmännen. Men det satte Mesut Özil stopp för. Med ett jätteskott på frispark från 30-35 meter gjorde han 2–0 tre minuter in på andra halvlek. Bollen ändrade bana och ställde målvakten Scott Loach, som sjabblade in bollen i mål. Han fick handen på den men orkade inte stoppa den och bollen studsade retsamt in i mål.

”Bäst när det behövdes som mest”

Efter 79 minuter rullar Sandro Wagner in 3–0. Och fem minuter sätter samme Wagner 4–0.

– Tyskland var som allra bäst när det behövdes som mest. Man klarade av att stegra formen under turneringen. Man hade även ett kontringsspel som var sylvasst. Mesut Özil var en av turneringens största behållningar, säger TV4:s Jens Fjellström.