Publicerad 2014-01-31

PSG drar ifrån i toppen.

Tack vare dagens näst hetaste svensk – som rycker i skytteligan trots misstänk offsidemål.

– Det syns kanske bäst på tv, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Tabellettan slog komfortabelt tabellsjuan Bordeaux med 2-0 i en ljummen tillställning hemma i Paris. Efter en mållös första halvlek satte Lucas Moura fart på PSG. Brassen spelade elegant fram Zlatan Ibrahimovic till 1-0 i den 58:e minuten, men den kvicke yttern var offside när han fick bollen i förstaläget.

– Eftersom han löper hemåt kan det lätt se ut som han är onside, säger TV4-experten Anders Andersson.

"Yohan Cabaye? Bra"

Men domaren blåste inte och Zlatan kunde helt fri enkelt stöta bollen i mål. I slutet av matchen slog Lucas Moura en låg hörna som mittbacken Alex vrickade in i bortre hörnet med en känslig tå.

Efter matchen fick Zlatan en fråga från Sportbladet om det misstänkta offsidemål.
– Jag vet inte, men jag försöker hålla koll på backarna, syns kanske bättre på tv, säger han.

Nyförvärvet Yohan Cabaye från Newcastle var nära att göra ett dröminhopp, men debutanten fick se sin nick ta i insidan av stolpen och ut.

Vad tycker du om Yohan Cabayes match?
– Bra, tycker jag.

Visste du vem han han var innan han kom?

- Ja...jag måste ju säga att jag gjorde det (leende).

Största stjärnan i franska ligan just nu

Tack vare segern gör PSG ett ryck i tabellen och är sex poäng före Monaco, som har en match mindre spelad. Zlatan Ibrahimovic toppar skytteligan i överlägsen stil på 18 fullträffar. Lagkamraten Edinson Cavani, som tvingades byta med en känning i baksidan av låret, är tvåa på 13 mål.

– Zlatan är den klart största stjärnan i franska ligan just nu, säger Anders Andersson i TV4-sändningen.

Ibrahimovic får nog dock finna sig i att vara den näst hetaste svensken i fotbollsvärlden i dag. Arsenals nyförvärv Kim Källström är förstås dagens stora snackis.