Dagens namn: Mikael, Mikaela

Återkomsterna

Publicerad 2014-01-09

Dubbel glädje för Barcelona i segermatchen

På planen gjorde Leo Messi comeback och blev tvåmålskytt efter två månaders skadefrånvaro när Barcelona slog Getafe med 4-0.

Men onsdagens mest glädjande återkomst fanns på läktaren.

Cancersjuke Tito Vilanova var tillbaka på Camp Nou.

Den 19 december 2012 fick Tito Vilanova ett återfall av sin cancersjukdom och tvingades den 19 juli 2013 avgå som manager för FC Barcelona. Ett chockbesked för klubben och 45-åringen själv som så sent som sommaren 2012 ersatte Pep Guardiola på posten.

Behandlats i New York

Sedan avskedet har spanjoren kämpat mot sjukdomen i sin bostad i New York. Men på onsdagen var han tillbaka på Camp Nou.

Efter att Cesc Fabregas gett Barcelona ledningen i cupmatchen mot Getafe zoomade kameran in det välbekanta ansiktet på den enorma arenans läktare. Vilanova och de andra fansen fick också en hel del att jubla för.

Två mål av Messi

Direkt efter att Fabregas också satt 2-0, på straff, gjorde Leo Messi comeback. Argentinaren, som saknats sedan 4-1-segern mot Betis den 11 november på grund av skada, byttes in i matchens 64:e minut till stort jubel från hemmasupportrarna.

Efter 89 minuter fick Messi också göra mål när han rullade in 3-0 från nära håll innan han även satte sitt andra för kvällen genom en soloprestation i den tredje övertidsminuten.

Ett härligt återseende för Barcelonas fans. Ett av två sådana.