”Har man en målvakt man inte kan lita på så...”

Tillbaka på hemmamark – då blev Karen Bardsley, 28, stor syndabock för sitt England.

I matchens sista minut nickade hon in bollen i eget mål.

– Det är en supertavla, säger TV4:s kommentator Daniel Kristiansson.

Spanien har klivit in i sitt första stora mästerskap på 16 år. Och man gjorde det på bästa tänkbara sätt: med en skrällartad trepoängare mot en av turneringens finalkanditater.

När Laura Bassett gjorde sitt första landslagsmål i karriären fram till 2-2 i den 89:e minuten såg Spanien ut att snuvas på konfettin.

Då, i matchens sista skälvande sekunder, svarade engelska målvakten Karen Bardsley – tidigare i karriären i Linköping – för en blunder.

”Ingen tillfällighet”

Hon försökte gå ut och plocka ner ett inlägg, men stördes av framstörtande Alexia Putellas och råkade i stället nicka in bollen i eget nät fram till avgörande 3-2 för Spanien. Dessförinnan hade Bardsley stått för en jättetabbe när hon i den 74:e minuten missbedömde bollbanan på en studsande boll, vilket gav Vicky Losada öppet mål.

– Det här är ingen tillfällighet. Hon (Bardsley) var svajig matchen igenom och vi såg även mot Sverige att hon hade problem, säger TV4-experten Hanna Marklund och fortsätter:

– Det påverkar hela backlinjen och hela laget. Har man en målvakt man inte kan lita på så uppstår konstiga situationer.

Losada missade visserligen det öppna målet i den 74:e minuten, men Bardsleys självmål i matchens slutsekunder blev förödande för England.

”Är svagt”

– Det är en supertavla. Det är svagt och hon blir stressad, säger TV4:s kommentator Daniel Kristiansson.

Efter slutsignalen gick det inte att ta miste på den spanska glädjen. Laget har nu försatt sig i ett ypperligt läge att ta sig vidare från gruppen.

I nästa match väntar gruppfavoriten Frankrike.