Ola Toivonen grinade illa och såg först ut att behöva byta - men fortsatte spela och blev målskytt.

Först skrämde han förmodligen slag på Erik Hamrén.

Sen stängde Ola Toivonen, via en lagkamrat, 2-0-matchen mot Dinamo Zagreb.

Nu rycker PSV Eindhoven i kampen om avancemang från Europa Leagues gruppspel.

Det var otäcka scener som utspelade sig 37 minuter in i PSV Eindhovens möte med Dinamo Zagreb. Ola Toivonen hoppade upp men tappade balansen i luften efter en kollision med en av gästernas försvarare.

Svensken roterade i luften, störtade sedan rakt in i målvakten Oliver Zelenika och blev liggandes med smärtor i sidan.

Efter ett par minuter reste sig ändå Toivonen, välkomna bilder för förbundskapten Erik Hamrén. Anfallaren är det hetaste alternativet i anfallet bakom Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander till Sveriges playoff mot Portugal i VM-kvalet den 15 och 19 november.

Sköt via lagkamrat

Istället för en skada fick Hamrén se Toivonen göra mål. I alla fall nästan. I den 57:e minuten mötte 27-åringen ett inspel från vänsterkanten och tryckte dit 2-0. Svensken kom dock först att blåsas på målet då bollen styrdes på lagkamraten Jürgen Locadia innan den gick i nät. Senare korrigerade Uefa ändå noteringen på sin hemsida och gav svensken fullträffen.

PSV rycker nu ifrån till tre poängs försprång mot Chornomorets Odesa i kampen om andraplatsen och avancemang från gruppspelet. Ludogorets Razgrad leder gruppen, tre poäng före PSV.