En bränd straff och en utvisning.

Då vände Real Madrid stormötet med Bayern München.

Cristiano Ronaldo gjorde två mål – och sitt 100:e i Europa – i bortasegern.

Bayern München och Real Madrid ställs i ett stormöte i Champions League redan i kvartsfinalen.

Det tyska hemmalaget fick en smakstart på matchen när Arturo Vidal satte 1-0 i den 25:e minuten.

20 minuter brände dock samme Vidal en straff och därefter tog Real Madrid över matchen.

Framför allt vaknade Cristiano Ronaldo.

I den 47:e minuten satte portugisen sitt första Champions League-mål sedan i september, det 99:e han gjort i Europa.

Med kvarten kvar satte 32-åringen nummer 100 – sitt 97:e i Champions League.

– Han kunde ha gjort fler, säger tränaren Zinedine Zidane.

Rött kort

Dessförinnan hade Bayern Münchens Javier Martinez visats ut efter två snabba gula kort, Ronaldo inblandade i båda, vilket bäddade för det regerande mästarlagets vändning.

– Det är inte lätt att spela här, och vi behövde vara tålmodiga för att komma in och styra matchen. Det här är ett bra resultat för oss. Nyckeln var vårt tålamod, säger Zinedine Zidane enligt AP.

Real har nu satt sig i ett bra läge inför returen på hemmaplan.

– Men vi är fortfarande med, säger Bayern-tränaren Carlo Ancelotti.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se