Uppdaterad 2014-04-24 | Publicerad 2014-04-23

Thiago Silva om heta ordväxlingen med svensken

Thiago Silva och Zlatan.

PARIS. PSG höll spänningen vid liv in i sista matchminut utan skadade Zlatan Ibrahimovic.

Men efter matchen fick lagkapten Thiago Silva ändå redo ut frågetecken om sin relation med svensken.

– Vi hade ett tjafs för ett tag sen, men det är sånt som händer under matcher, säger PSG:s lagkapten.

Paris Saint-Germain klev ut mot Evian på hemmaplan med ligatiteln nästan inom räckhåll, men gästerna, som befinner sig just över nedflyttningsstrecket, tänkte inte ge sig utan strid.

Och under 88 minuter hände väldigt lite på Parc des Princes för PSG att vara stolta över, det var

bortalaget som var närmast ledningen efter ett stenhårt skott i ribban av försvararen Daniel Wass i första halvlek.

I paus buade hemmapubliken av förståeliga skäl; PSG hade knappt bjudit på en kvalificerad målchans.

Brakade samman efter match

Men med bara två minuter kvar av ordinarie tid frälste en solodribblande Blaise Matuidi Parc des Princes med att peta in 1–0.

PSG är nu bara en seger från att säkra ligatiteln. Det kan ske på söndag i Sochaux, eller i kavaj redan på lördag om Monaco förlorar borta mot Ajaccio.

Trots hans frånvaro diskuterades ändå Zlatan Ibrahimovic efter matchen i Paris, eftersom sydamerikansk media i helgen skrivit att svensken och PSG:s lagkapten Thiago Silva brakade samman efter en match den 11 januari i år. Ibrahimovic ska ha anklagat Lucas Moura för att vara ineffektiv framför mål medan Silva tog sin landsman i försvar.

Enligt sajten Pasion Libertadores höjdes tonen rejält mellan de två PSG-ledarna, något som därefter ska ha haft inverkan på deras fortsatta relation.

”Jag pratar inte mer med dig”

Efter helgens seger i ligacupen poserade Thiago Silva med Ibrahimovics tröja efter matchen och i går avfärdade han att de är osams:

– Även med sina allra närmsta bråkar man ibland, men det betyder ju inte att familjen far illa av det. Zlatan är en god vän, vi hade ett tjafs för ett tag sen i samband med en match, men det är sånt som händer. Det första Zlatan sa till mig när han kom tillbaka från Sverige (i veckan, reds. anm.) var ”jag pratar inte mer med dig”, säger Thiago Silva med ett leende.