Zlatan bakom segern trots frilägesmissarna

Publicerad 2013-09-13

Zlatan Ibrahimovic hade flera bra chanser, bland annat två frilägen, men fick lämna planen mot Bordeaux mållös.

BORDEAUX/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic brände två frilägen.

Trots missarna låg svensken bakom segern mot Bordeaux – och nu går PSG upp i serieledning.

– Det var vår bästa match i år, den bästa vi gjort ihop med Barcelona borta, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic fick inte göra sitt andra ligamål för säsongen. Men han såg till att Paris Saint-Germain hade ledningen i paus på bortaplan mot Bordaeux. Det var i den 30:e minuten som Zlatan hittade fram med en drömpass till Blaise Matuidi. Fransmannen förvaltade genomskäraren på bästa sätt och satte 1-0.

Zlatan byttes ut

I den andra halvleken kom 2-0. Matchens bästa spelare, Lucas Moura, kom fri på högerkanten och satte tvåan efter att målvakten Cedric Carrasso helt gått bort sig.

Zlatan hade två frilägen i slutet av andra halvlek, men det första, en lobb, räddade målvakten ut till hörna och det andra gick i burgaveln.

Med tio minuter kvar av matchen byttes Ibrahimovic ut till förmån för Edison Cavani som fick börja matchen på bänken.

PSG går, tack vare segerm, upp i serieledning en poäng före Monaco som dock har en match mindre spelad.

–Alla kom från olika håll (landslagsspelare), vissa kom i går, vissa i förrgår, men vi spelade bra. Vi spelade utan att lida, som vi gjort i vissa matcher där vi gör mål i slutet. Jag tror inte ens att vi var trötta efrer matchen i dag, säger Zlatan till Sportbladet.

"Kontrollerade matchen"

Och Ibrahimovic tycker att PSG spelat bättre.

– Vi kontrollerade matchen från den första minuten. Det var vår bästa match i år, den bästa vi gjort ihop med Barcelona borta (förra året i Champions League). Långsamt hittar vi vår rytm och vårt sätt att spela, och i dag gjorde vi det.

Ingen tvekan för dig att spela, er assisterande tränare sa att du var trött när du kom tillbaka fran Kazakstan?

– Jo det var jag, men nej, det var inget snack. Jag får ju betalt att spela så jag får ställa upp, inga konstigheter, jag förbereder mig på bästa sätt.