Uppdaterad 2015-09-25 | Publicerad 2013-09-28

Bråkade med Jan Vertonghen hela matchen

Hån, örfilar och hårda satsningar.

Tre gången tjafsade Fernando Torres med Jan Vertonghen – sen blev spanjoren utvisad efter ett andra gult kort.

– Laget var väldigt, väldigt starkt fram till att domaren (Mike Dean) gjorde ett misstag. Ett stort misstag som hade stor påverkan på resultatet, säger José Mourinho till AP.

Inför matchen handlade allt om ordbråket mellan Andre Villas-Boas och José Mourinho. Spelet på plan kom att fokuseras kring ett mer handgripligt sådant mellan Chelseas Fernando Torres och Tottenhams Jan Vertonghen.

I den första halvleken fällde spanjoren den belgiske backen när de jagade en djupledsboll. Vertonghen blev irriterad, en irritation Torres bemötte med en enklare örfil mot antagonisten. Då fick spanjoren en varning.

Efter en annan duell hånade Tottenham-backen Chelsea anfallare genom att med händerna signalera "du snackar för mycket".

– En sällsynt infekterad derbyduell, säger Erik Niva i Viasats studio.

Utvisning på Torres

Med dryga kvarten kvar kom så avgörandet mellan de båda bråkstakarna. Torres och Vertonghen gick in stenhårt i en nickduell och efter att de kraschat in i varandra föll båda till marken.

Domare Mike Dean bedömde det som att Torres varit den hetare i duellen, och gav därför anfallaren ytterligare ett gult kort. En utvisning, Torres tredje i Chelsea-tröjan, som José Mourinho inte uppskattade vid sidan av planen.

– Det är inte korrekt, den duellen ska inte motivera ett gult kort för Fernndo Torres. De båda går in ganska vårdslöst. Det gula är felaktigt, säger Erik Niva.

– Däremot hade han kanske vägt in den tidigare ilskan mellan de båda när han gör bedömningen att Torres ska ha ett gult kort.

Glenn Strömberg hade lite mer förståelse för utvisningen.

– Han (Jan Vertonghen) är en fantastisk spelare men en speciell kille. För tre dagar sedan klädde han av Aston Villas spelare naken. I dag förändrade han matchen, jag är inte glad, säger Mourinho till Sky Sports efter matchen.

Tottenham pressade för ett segermål

1-0 kom i den 19:e minuten efter att Christian Eriksen mycket vackert tagit emot bollen och vänt upp i samma manöver.

Dansken hittade Roberto Soldado som dämpade ner bollen till den formtoppade Gylfi Sigurdsson, som rakade in bollen i mål.

Chelsea kvitterade i den andra halvleken när Juan Mata, spanjoren kom in efter paus, slog fram en fin frispark som John Terry nickade in.

– Eriksens förstatouch bort från Frank Lampard är fantastisk, det är det som öppnar upp situationen, säger Erik Niva i Viasat.

Efter Torres utvisning pressade Tottenham för ett segermål, men kom inte närmare än ett par fina långskott från Jermain Defoe och Gylfi Sigurdsson.