Målvakten stod för osannolik insats

Tottenham hade chansen att knappa in på topplagen.

Men Sprus stoppades av en omänsklig Tim Krul.

Newcastle-målvakten stod för flera osannolika räddningar i 1-0-segern.

Newcastle fortsätter att sno poäng av topplagen. Laget kryssade mot Liverpool, vann mot Chelsea och mot Tottenham blev det tre nya poäng.

Loic Remy gav bortalaget ledningen i den 14:e minuten efter att han rundat målvakten och satt bollen i nätet. Sedan handlade det mesta om Tim Krul. Målvakten var orubblig och stod för flera jätteräddningar.

Fick hjälp av ribban

De svettigaste räddningarna kom i den andra halvleken. Först på Christian Eriksens skott och sedan på en Tottenham frispark i den 53:e minuten. Bollen gick via muren och ställde Krul som var på väg åt andra hållet, men målvakten lyckades ändå rädda. Returen gick dock rakt ut och till en Tottenhamspelare som hade öppet mål, men Mapou Yanga-Mbiwa lyckades rensa undan på mållinjen.

I den 84:e minuten fick Krul hjälp av ribban och bollen ville inte in för Tottenham som föll med 0-1.

– Tim Krul är nästan omänsklig, det är bara att lyfta på hatten, säger Viasats expert Bosse Pettersson.

Spurs missade därmed chansen att knappa in på lagen i topp och ligger kvar på en sjätteplats i Premier League.