Publicerad 2013-11-23

Släkten är värst.

Mario Götze sänkte sina gamla lagkamrater efter den infekterade övergången.

Och han kan ha skjutit bort dem från ligatiteln också.

21–åringen byttes in och gjorde mål när Bayern München slog Dortmund i supermötet med 3–0 på bortaplan.

Inte nog med att det är ett av Europas hetaste matcher.

Mycket handlade också om matchen i matchen.

Mario Götze mot gamla lagpolarna i Dortmund.

Den tyske landslagsmannen tog den förbjudna vägen när han värvades till Bayern München i våras och på söndagskvällen var han tillbaka på Signal Iduna Park i Dortmund.

Vägrade fira målet

Götze byttes in i den 56:e minuten vid ställningen 0–0 och bara nio minuter senare hittade han målet.

Med en yttersida placerade han bollen i det bortre hörnet, ett mål som visade sig bli matchavgörande, men som han av respekt vägrade att fira.

Dortmund saknade dock inte målchanser, Robert Lewandovski brände ett jätteläge redan i den tredje minuten och Marco Reus hade en superchans till en kvittering i den 72:a minuten.

Kan ha sågat av Dortmund

Men när Dortmund satsade allt framåt i slutskedet av matchen, för att till slut få det där kvitteringsmålet, var det i stället Bayern München som fick två sena mål. Först Arjen Robben i den 85:e minuten innan Thomas Müller fastställde slutresultatet 0–3 två minuter senare.

Med det resultatet kan Bayern München redan nu ha sågat av sina rivaler från ligatiteln.

– Det är ett stort steg i alla fall. Nu är vi sex poäng före Dortmund, hade de vunnit så skulle det ha varit en poäng, säger Arjen Robben till Eurosport efter matchen.