Publicerad 2011-07-23

Rexhepi gav MFF ledningen

Helsingborg dominerade länge.

Helsingborg tog ledningen.

Men Malmö spelade upp sig – och i den första halvlekens sista sekund gav Dardan Rexhepi MFF ledningen.

– Skönt, säger han.

Malmö FF

Spelmässigt var det Helsingborgs halvlek. Den första halvtimmen var helt och hållet serieledarens, och bortalaget Malmö fick stundtals knappt låna bollen.

Därför var lagets ledningsmål, som Erik Sundin gjorde efter ett vavkert anfall 24 minuter in i matchen, helt välförtjänt.

– Jag tycker inte riktigt att vi kommer in i spelet. De har mycket boll, sade Dardan Rexhepi efter den första halvleken till Canal Plus.

Men sedan hände något. Malmö spelade upp sig och kunde kvittera genom Markus Halsti elva minuter efter HIF:s 1–0-mål.

Perfekt djupledsboll

Och sedan, med bara sekunder kvar av halvleken, kom kallduschen för Helsingborg. Daniel Larsson tog starkt bollen av May Mahlangu på mittplanen och slog en perfekt djupledsboll som friställde Dardan Rexhepi. Rexhepi, helt fri med Pär Hansson och gjorde inget misstag utan stänkte distinkt in 2–1.

– Skönt så där i slutet. Jag fick en fin djupledsboll av Larsson och kom fri, säger Rexhepi.

Ställning efter 45 minuter var därmed 2–1 till gästande Malmö.

– Det är bara att fortsätta. När vi börjar spela boll hänger de inte med. Det är bara att spela på, säger Rexhepi.

Matchen slutade till slut 2–2.