Manchester United sumpade rekordet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-06

Var en match från 30 raka utan förlust

Bland alla målfester i Premier League bjöd lördagen också på en jätteskräll.

Jumbon Wolves vände och vann mot Manchester United – som därmed missade chansen att slå sitt klubbrekord.

– Vi kom aldrig igång, säger Sir Alex Ferguson.

Det gick inte riktigt som planerat för Patrice Evra och hans lagkamrater i går.

Serieledarna Manchester United kunde ha slagit ett rekord i går. Säsongen 1998/99 – året man vann trippeln – hade man en svit på 29 obesegrade matcher.

Tog ledningen

I går förväntade sig de flesta att man skulle komma upp i 30: allt som krävdes var att inte förlora mot tjugondeplacerade Wolverhampton. Och det började bra. Den kvicke yttern Nani skickade in 1–0 redan efter tre minuter.

Kort därefter kom dock kvitteringen. Försvararen George Elokobi, som schabblade vid det första målet, tog revansch och skallade in 1–1 när matchklockan stod på tio minuter.

Eller var det Kevin Doyle som var sist på bollen?

– Jag vet att bollen träffade mig, och som en anfallare borde jag få det, säger Doyle skämtsamt.

Elokobi, som trots allt bokfördes för målet, håller något oväntat med.

– Jag kan inte argumentera med en anfallare, eller hur? Han kan få det.

”Kom aldrig igång”

Kevin Doyle skulle dock bokföras för ett mål ändå. Strax innan paus skarvade han in en frispark bakom en hjälplös Edwin van där Sar – ett mål som blev matchens sista. Manchester United ökade tempot något efter paus men lyckades aldrig komma tillbaka i målprotokollet.

– Vi kom aldrig igång i den andra halvleken, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson.