Dagens namn: Jenny, Jennifer

Delad pott i hetsigt derby

Uppdaterad 2012-10-22 | Publicerad 2012-10-21

Larssons Sunderland frälsta av självmål

Säsongens första Tyne-Wear derby mellan Sunderland och Newcastle slutade oavgjort.

Hatmötet gick mot Newcastle-seger, men ett sent självmål av Demba Ba efter en Sebastian Larsson-frispark innebar delad pott.

– Jag tycker att Newcastle var det bättre laget, säger Viasats Glenn Strömberg efter matchen.

Sebastian Larsson låg bakom en sen kvittering.

Det blev som alltid ett hetsigt, hårt och spännande Tyne-Wear derby när Sunderland tog emot hatrivalen Newcastle på Stadium of Light.

Newcastle tod tidigt ledningen via Yohan Cabaye – som på klassiskt derby-manér firade med att ställa sig framför Sunderland-fansen med öppna armar och ta emot ilskan – men skulle snart försämra sin förutsättningar rejält.

I 25:e minuten gick Cheick Tiote fult in mot Steven Fletcher fick syna det röda kortet.

Sunderland bet sig tillbaka in i matchen men lyckades inte skapa den målchansen de så desperat jagade.

Larssons frispark

Det skulle dröja till 85:e minuten till målet skulle komma, då Sebastian Larsson lyfte in en lång frispark i Newcastles straffområde där en skadad och utbytt Fabricio Coloccini saknades.

En Sunderland-spelare nådde högst på bollen och via en touch på Demba Bas huvud flög den in bakom Tim Krul.

1-1 var ett faktum och Sunderland fick rejält med luft under vingarna, men gästerna stod emot den sista anstormningen och lagen delade på poängen.

– Det var ett härligt derby. Härlig intensitet, adrenalin och atmosfär som det brukar vara. Det levde upp till förväntningarna, även om det inte var något skönspel. Jag tycker Newcastle var det bättre laget, säger Viasats expert Glenn Strömberg efter matchen.