Publicerad 2013-04-07

Händelserika sista fem minuter i Halmstad

HALMSTAD/STOCKHOLM. James Keene gav Elfsborg ledningen.

Men bara minuten senare åkte bortalaget på utvisning och straff mot Halmstad.

– Det är fel. Förstasituationen är utanför straffområdet, säger Anders Svensson.

IF Elfsborg

Halmstad hade flest chanser att sätta 1-0 i den första halvleken. Men det var Elfsborg som gjorde det. Tre minuter före paus nådde bollen fram till James Keene som satte sitt tredje mål för säsongen.

Men bara minuten senare kom kvitteringen. Mittbacken Joackim Jörgensen drog ner Mikael Bohman och domaren blåste straff och visade ut Elfsborgsspelaren.

– Det är en väldigt, väldigt svårdömd situation. Men blåser Strömbergsson då måste det ju vara ett rött kort också, så säger regelboken, säger C Mores expert Jon Persson.

”Ganska solklar”

Stefan Selakovic satte straffet och Halmstad fick gå till paus med 1-1.

– Den studsar till lite där, jag vet inte om den hade gått in annars, men skitsamma, det är mål. Själva situationen är ganska solklar tycker jag, säger han till C More.

Elfsborg håller dock inte med.

– Det är fel. Förstasituationen är utanför straffområdet. Joackim (Jörgensen) drar i honom för att komma ikapp. Så det är solklar utvisning. Men förstaläget är utanför straffområdet, och det är det han ska bedöma efter. Inne i straffområdet är det mer en fajt om bollen. Enligt mig i alla fall. Men domarna hade ju en liten annan syn på det, säger Anders Svensson.

Halmstad lyckades aldrig få in något fler mål trots en man mer. Elfsborg fick dessutom sin andra mittback Jon Jönsson skadad.

– Vi löste det bra. Vi hade väl rätt bra koll på deras anfall i andra halvlek tycker jag. Vi ville vinna matchen, men visste också om att vi inte fick tokanfalla med färre folk bakåt. Vi fick försöka anfalla ändå, och hade några lägen. Men vi fick oavgjort i alla fall, och det är starkt med en man mindre under halva matchen, sägher Svensson.