Tuffa sågningen: ”Sämsta jag sett”

Publicerad 2012-09-03

Di Canio bytte ut målvakten efter 21 minuter

Förlust med 1–4 – då rasade Paolo Di Canio.

Swindons tränare sågade unge målvakten Wes Foderingham – som blev utbytt efter 21 minuter.

– Han var en av de sämsta spelarna jag sett, säger Di Canio.

Paolo Di Canio.

Paolo Di Canio är känd för sitt heta temperament.

Som spelare i Sheffield Wednesday fick han elva matchers avstängning efter att ha knuffat omkull domaren Paul Alcock i en match mot Arsenal 1998. I Lazio skapade han svarta rubriker efter att ha firat ett mål med en fascisthälsning.

Nu är italienaren tränare för Swindon Town i League One.

I helgen blev det förlust borta mot Preston NE med 1–4. Målvakten Wes Foderingham, 21, fick skulden. Han byttes ut redan efter 21 minuter (!) efter att ha släppt in två mål.

Efter att ha sagt några väl valda ord till tränaren gick Foderingham rakt in i omklädningsrummet.

Totalsågning

Efter matchen levererade Paolo Di Canio säsongens hittills häftigaste sågning. Enligt Sky Sports sa han om sin egen målvakt:

– Han var en av de sämsta spelarna jag sett. Han är en spelare som alla andra, varför kan vi inte byta målvakt? Bara för att målvakten har en annan färg på tröjan?

– Jag känner Wes. Han var vår sämsta spelare mot Stoke – han var den klart sämsta spelaren, han gjorde en usel insats. Men jag skyddade honom eftersom vi vann med 4–3.

– Det var inte bara misstaget som var problemet, det kan hända alla, det var hans arrogans när han började klaga på andra spelare. Det var det värsta för mig.

– En spelare som inte inser sina egna misstag, som man kunde se på mils avstånd, och sedan börjar skälla på medspelare. Han agerade som den sämsta, mest arroganta, proffsspelaren jag sett.

– Om han inte ber om ursäkt till fansen, till spelarna i allmänhet, är han inte med i mitt lag.