Alhassan Kamara måljublar.

Örebro har pekats ut som storfavorit i superettan inför säsongen.

Än så länge ser experterna ut att få rätt.

– Vi styrde och ställde som vi ville, säger Örebros tränare Per-Ola Ljung.

2–0 mot Värnamo följdes upp av 3–0 mot Gif Sundsvall och Örebro står därmed på maximala sex poäng efter två omgångar.

Mohammed Saeid gav hemmalaget ledningen på straff efter en halvtimme, hans andra straffmål för året.

Precis innan halvtidsvilan fyllde Alhassan Kamara på med 2–0. Målet dömdes först bort på grund av offside men godkändes efter några minuters domarkonferens. Ett korrekt domslut då tv-bilderna visade att bollen kom från en Gif Sundsvall-spelare.

”Många bitar på plats”

Ahmed Yasin säkrade sedan en bekväm trepoängare när han kontrade in 3–0 i den 87:e minuten.

– En bra vinst. Vi har väldigt många bitar på plats, säger Per-Ola Ljung till TV4 Sport.

På söndag åker Örebro till Söderstadion för match mot ett hårt pressat Hammarby. Seger där och närkingarna är redan sju poäng före den förväntade topprivalen i tabellen.

I kvällens andra match i superettan delade Brage och Östersund på poängen efter en mållös tillställning. Därmed är båda lagen allt jämt obesegrade.