Dagens namn: Tore, Tor

Milan körde över Reggina

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-12

... och Roma vann nionde raka ligamatchen

Milan vände underläge till seger när man på söndagen bortabesegrade Reggina med 4-1. Filippo Inzaghi blev tremålsskytt för ligatvåan.

För Roma fortsätter rekordflytet. Efter 2-0 mot Siena har laget nu vunnit nio (!) raka ligamatcher.

Filippo Inzaghi tremålsskytt.

Ett brandskattat Milan, utan nyckelfigurerna Andriy Shevchenko, Paolo Maldini, Marcos Cafu och Massimo Ambrosini, hamnade tämligen omgående i underläge på Stadio Granillo.

Hemmalagets Paredes hittade rätt med en vältajmad nick efter elva minuters spel.

Inzaghi-show

Milan skulle dock resa sig och det till stor del tack vare måltjuven Filippo Inzaghi. ”Pippo” kvitterade i matchminut 14 och gjorde sedan två mål till innan slutsignalen.

Även Gilardino hamnade i målprotokollet för Milan, som i och med segern tog tre viktiga poäng i jakten på serieledande Juventus.

Roma fortsätter vinna

Ett extremt formstarkt Roma tog sin nionde raka ligaseger när man bortaplan vann med 2-0 mot Siena. De Rossi och Mancini nätade för Roma i den andra halvleken.

Hemmalaget hade ett gyllene läge att ta ledningen strax innan paus, men veteranen Enrico Chiesa straffsköt över efter det att Tomas Locatelli blivit knuffad i straffområdet.