Liverpool förnedrat i cupen – nu spås slutet för Benitez: ”So long Rafa”

Tränaren: Jag tänker fortsätta jobba hårt för laget

LONDON. Först tvingades Fernando Torres och Steven Gerrard lämna planen skadade.

Sedan förlorade Liverpool hemma mot skrällaget Reading – och åkte ur FA-cupen.

Nu kan Rafael Benitez få kicken, men själv är han inställd på att fortsätta.

– Jag tänker fortsätta jobba hårt för laget.

Klockan klämtar för Rafa efter ännu en tung förlust. Men tränaren själv vägrar ge upp.

En blygsam sjundeplats i Premier League, tolv poäng efter Chelsea.

Uslaget ur Champions League.

Borta i ligacupen.

Nu är Englands största flopplag även ute ur FA-cupen och brittisk press spekulerar i att det kan bli slutet för Benitez.

The Sun går så långt att man toppar sportdelen med rubriken ”So long Rafa” och skriver att tränaren lär få gå efter förnedringen hemma mot Championship-laget Reading (1–2).

”Svårt att acceptera”

Liverpool uppträdde krampaktigt men tog oförtjänt ledningen i första halvleks slutminut, genom ett självmål. Då (i minut 29) hade anfallsstjärnan Fernando Torres redan lämnat planen med en fotskada.

I andra halvlek tackade Steven Gerrard (lårskada) för sig, och för Reading började jakten. Skrällaget – fyra från slutet i engelska andradivisionen, var nära flera gånger om. På tilläggstid kom belöningen – på straff sedan Yossi Benayon rivit ner Shane Long.

Islänningen Gylfi Sigurdsson satte straffen och i förlängningens 10:e minut nickade sedan Shane Long in segermålet och skrällen var ett faktum.