Slog Skottland med 4–0
och klättrar i kvaltabellen

Usel form, sist i gruppen och inte en enda vinst i kvalet.

Allt det blåstes bort av en lyckad kväll.

Norge knockade Skottland med 4–0 och har nu perfekt läge att skrälla sig till VM.

VM-kvalgrupp nio är märklig.

Inför kvällens match mellan Skottland och Norge ledde Holland. Med sju raka segrar och 21 poäng är de redan klara för slutspelet i Sydafrika. Tvåa låg Skottland på sju poäng.

Att gruppen var så ojämn gjorde att Norges floppöppning inte var så farlig. På fem matcher hade de kryssat tre, förlorat två och låg sist – men med en seger mot Skottland skulle allt se bättre ut.

Det gick hur enkelt som helst.

En poäng från andraplatsen

En halvtimme in i matchen fick Norge frispark från 20 meter. John Arne Riise klippte till och sköt via Scott Brown i mål. Och strax före pausvilan bjöd norrmännen på ett delikat anfall som avslutades ner till vänster av Morten Gamst Pederen. Andra halvlek blev en defilering av Norge som gjorde två mål till genom Erik Huseklepp och Gamst Pedersen.

Storvinsten gör att Norge går upp på sex poäng, bara en från grupptvåorna Skottland och Makedonien.

Den hjälper också Sverige som slåss en av åtta bästa tvåorna i det europeiska VM-kvalet.